2013. május 30., csütörtök

Multiskill versus dedicated

Mi az, hogy multiskill? A skill ügyességet, jártasságot, szakismeretet jelent. A multiskill olyan ember, akinek több területen is van ilyen jártassága. Makettezésben jellemzően olyan alkotóra mondjuk, hogy multiskill, aki több szakágban is azonos szinten tud alkotni. Nyilván akkor kerül ez megfogalmazásra, ha ez a szint kiemelkedik a környezetéből. Vagyis olyan emberről beszélünk, aki kiemelkedőt alkot egymástól eltérő területeken. Például egyformán jól épít repülőt és tankot.

Manapság a harcjármű makettezésben sokat számít, ha valaki a diorámára, vignettára saját készítésű figurákat rak. Ha valaki diorámára való szinten fest figurát, arra még nem mondjuk, hogy multiskill. Ha ő maga faragja a figurát, vagy alakítja át különböző készletekből (kitbash), akkor már multiskill? Nem tudom. Szerintem alapvetően nem, de néhány esetben megkockáztatnám, hogy igen. Mindenki döntse el magának.
Rám ebből a szempontból Roger Hurkmans tette a legnagyobb benyomást. Az ő vignettái igazából már a figurákról szólnak, a járművek szinte csak az alap részei. Szerintem, ő már multiskill.



De egy szépen kifestett figura egy harcjárművön azért még nem ez a kategória.

Ugyanakkor vannak, akik mindenféle probléma nélkül mozognak különböző szakágak között. Például egy eredendően harcjárműves makettező, akinek nem okozott gondot egy repülő magas színvonalon történő elkészítése. De lehet ez fordítva is. Ott van például a nemrég visszavonult belga „zseni”, Staff Snyers. Móváron is láthattuk munkáit, itt volt az egyetlen repülő, amivel versenyen indult, egy orra bukott Corsair. Arany érmes lett. Harcjárműves létére. Na ő multiskill.





Jó példa a másik esetre Diego Quijano, aki repülősként alkotott nagyot sci-fiben és harcjárműben is.




Ellenpélda (szerintem) Jamie „Haggis” Haggo, aki kiváló repülősként harcjárműben nem igazán tud azonos szinten dolgozni. Szerintem repülősnek jobb…





Aztán vannak, akik más-más szakágban, más témakörben, de ugyan azt csinálják. Na, itt már vakarom a fejem. Multiskill? Teljesen más a téma, MiG-21 vs Sherman. De ugyan azok a technikák. Nem csinál semmit másképpen. A skill, a jártasság megegyezik. Szerintem nem multiskill. Például hazánk fia, Horváth Péter. Leharcolt járműveket épít, érdeklődési köréből fakadóan. És bár ezek lehetnek repülők, vagy harcjárművek, a végeredményben nem sok különbséget látni. Ő inkább multiscale (minden méretarányban otthonosan mozog). Mindkét téma magas színvonalon lett feldolgozva, de szerintem nem multiskill. Ettől persze még piszok jó J



Miltiskill. Ez csak egy kifejezés. Nem mondanám, hogy hű de nagy elismerés, sőt. Sokszor egy dedicated, vagyis egy témának dedikált tudással rendelkező makettező, abban az egy témában sokkal szebbet alkot, mint egy multiskill makettező különböző témákban.
Ez csak úgy eszembe jutott. Aki nem tudta eddig, mi az a multiskill, most már tudja...

Külső hivatkozások:

2013. május 27., hétfő

Mennyit fejlődött a makettezés? Sokat és semmit...

Nem rég beszélgettem egy barátommal arról, hogy az elmúlt években mennyit fejlődött a makettezés. Nos, arra jutottunk, hogy nagyon sokat, illetve bizonyos értelemben semmit. Hogyan is van ez?

Érdekes megfigyelni mondjuk az elmúlt 6-7 évet. Mi változott? Ott van például a reneszánszát élő 1/48-as méretarány a harcjárműveknél. Csupán a méret (újra)megjelenése (és Luciano Rodrigez lelkes munkája a Missing-Lynx-en) kitermelt jó pár színvonalas munkát, és jó pár olyan nevet, aki standard magas színvonalat tud nyújtani, ha úgy tetszik „publikátort”.

Pat Johnston

Érdekes elgondolás Jose Luiz Lopez Ruiz fekete-fehér technikája, ahogy ő hívja, Valójában egy pre-shading, illetve ennek inverze fehérrel. Hogy mi értelme, azt nem igazán látom, hiszen a megfestett elemeket a szín felvitele után ugyan úgy ki kell festeni…



Ugyanakkor a harcjármű makettezés rákfenéje, a festés, eljárásaiban szinte semmit nem fejlődött. Ez így nem igaz, hiszen az átlag színvonal sokat emelkedett, és egyre több olyan fórumozó, facebook user és versenyjáró van, akik bizony odateszik magukat, de a szakág elitje kb. ugyan az. És ugyan azt nyújtja. 

Jó példa erre Adam Wilder két makettje:
2006

2013

Kis túlzással állítható, hogy a legelső Mig féle FAQ könyv óta nincs technikai újdonság, hiszen Phil Stutcinskas hajlakkos Pz IV-ese is 2006-os BOS volt ez Euro-n.



A repülők terén hasonló a helyzet. Azt mondanám, a csehek verik a világot, bőven, magasan. A saját stílusukkal. Szép tiszta festés, pontos építés, szegecselés, karcolás, detail hegyek. Az ember szeme kiesik egy-két munka láttán, de ezért szeretjük őket. Az utóbbi időben látni azért pár jobban megviselt példányt is. A másik nagy (színvonalban nagy) repülős műhely, a Villalba és Quijano fényjelezte spanyolhon is termel. Diego talán a legnagyobb úttörő, Artic Agressor F-16-osa, és 1/72-es Hellcatje mutat olyan kunsztokat, amik komoly előrelépésnek tekinthetők festés terén. Építésben nem nagyon tudom, hova lehet fejlődni, hiszen új anyagok nincsenek (fa, sztirol, réz, ólom), és agyműtétet a 90-es években is végeztek, szóval szerszámok, és kézügyesség megvan.



2 olyan szegmenset találtunk, ahol lényegi fejlődés érzékelhető, nagy méretben, és általánosságban. Az egyik ilyen a hajósoknál a víz megjelenítése. Ez mondjuk az utóbbi pár évre igaz csak, de egyre több lélegzetelállító víz imitációt látunk. Sok youtube videó is foglalkozik a témával, és kétségtelenül sok különböző alapanyag is megjelent ilyen-olyan termékek formájában.




A másik a sci-fi/ fantasy vonal. 
A fantasy inkább a figura kategóriára korlátozódik, ahol a figurások rákaptak, illetve a fantasy kedvelők megtanultak, festeni. A figurafestésre nem térnék ki, mivel nem nagyon értek hozzá, és nem tudom megítélni, miben, hogyan változott. De sci-fi-ben látni nagyon durva dolgokat. Az egyik vonalon a figurások elkezdtek sci-fi járműveket festeni. Ezekről messziről látszik, hogy figurás festette, de ezek is nagyon szépek. És ott vannak, a kvázi realisztikusan lefestet, weathered makettek. Nyilván a sci-fi térhódítása nagyrészt a wargame terjedésének, illetve az ehhez megjelenő készleteknek köszönhető.




Mindenesetre szerintem jó, és támogatandó dolog. Nem csak azért, mert új színt hoz a makett versenyek felhozatalába, hanem azért is, mert új szemszögből láthatunk dolgokat, más megközelítésből, és ebből mindenki tanulhat, legyen repülős, harcjárműves, figurás, vagy akármilyen.

Külső hivatkozások: